Biografia

Tamperelaisen Mooseksen Parran kasvun juuret ovat vuodelta 1995, jolloin partahuumorilla höystetty iloinen sanoma soi ensimmäiset sävelensä. Kasvualustana ovat alusta asti olleet tarkkaan rock-käsikirjan mukaan tehdyt sävellykset, tehdasviritteiset kitarat ja huumorilla höystetyt sanoitukset, jotka ovat pääasiassa kitaristilaulaja Mika Palvasen käsialaa. Pilke silmäkulmassa ovat liikkeellä myös saksofonisti Kai Mattsson, basisti Timo Saarinen ja rumpali Erkki Viljavuori.

Mooseksen Parran vuonna 1997 julkaisema esikoislevy Totta, Mooses! (MP1) sai runsaasti huomiota julkisuudessa yhtyeen luovutettua sen ensikappaleen Suomen kansan Moosekseksi kutsutulle pääministeri Paavo Lipposelle. Levyn avauslaulu kahdesta Daavidin pojasta eli Jeesus ja Harley toi toisen sijan gospelin SM-kisoissa.

Vuonna 1999 yhtyeeltä ilmestyi kakkoskiekko Iso Kiho (MP2), joka kainostelematta paljasti miesten iltarukousaiheita mm. kappaleissa Anna mulle parta ja Etelämeren saareen.

Marraskuussa 2001 julkaistulla levyllä yhtye jatkaa esikuvansa seuraamista taittaen matkaa Ilman paitaa (MP3) Jeesus & Harley:n viitoittamalla tiellä. Levy sisältää koko elämän kirjon pienen pojan antamista ohjeista Ison miehen itkuun.
Peitsamo – ZZ-Top – Harrikka -linja saa levyllä tyylikkäästi jatkokseen maanteiden johtotähden, Mercedes-Benzin. Kappaleessa Voi, hyvä Jumala anotaan armoa ja sitä kyllä riittää, kuten Kolikoita tiskillä -eurorockissa osuvasti todetaan. Syntiinlankeemuskertomus saa uuden ulottuvuuden Aatamin omenassa ja vaikka rinnassa sykkii Rauhaton sydän, niin onneksi Ei vielä ole yö.
Tamperelaista Nummela-henkeä huokuu balladi Pispala ja ajankohtaisia arjen vaatimuksia puidaan laulussa Tosi hyvä mies?. Joki virtaa ja Parta kasvaa, mikä on kuultavissa monipuolistumisena niin teksteissä kuin musiikissakin.
11 kappaleen lisäksi äänite sisältää myös musiikkivideon Jeesus & Harley.

10-vuotistaivaltaan Parta Käy kohti isänmaatansa 2005 huipennuksenaan Jälkeen jääneet (MP4). Viimeisenä levyllä todetaan, että Kaiken takana on Paimen, vaikka tämä viiden kappaleen pikkuvinyyli jäikin jälkeen edellisten levyjen sisältömääristä. EVVK, sanoisi joku, kunnes palaisi Luoksesi… Tuliko tästä levystä Ikoni, ota selvää!

Mooseksen Partaa kuunneltaessa on melkein parempi olla Ilman paitaa, sillä
”Seikkailu partamaailmassa ei jätä ketään kylmäksi. Yhtyeen hyvä henki ja työnteon ilo pursuaa esiintymisen kaikilla osa-alueilla” (Music Mission).

Äänitteet:
Jälkeen jääneet 2005
Ilman paitaa 2001
Iso Kiho 1999
Totta, Mooses 1997
Taustayhtyeenä levyllä Sippora 1999
Mukana kokoelmilla Tosi rakkaus odottaa 1997, ManseGospel 1998 sekä Manserock Kuninkuus 2001-2002
Musiikkivideo Jeesus & Harley 1999